Algunes informacions sobre medicaments que heu de tenir presents

He conegut, gràcies a la pàgina d’un metge, Rafael Olalde, que al País Basc han fet una campanya per millorar la seguretat en l’ús dels medicaments i m’ha semblat una bona idea. Al final podeu llegir si voleu el seu decàleg, però voldria remarcar algunes coses que ells també diuen i afegir-ne alguna més.

  • Sempre que aneu al metge porteu la llista dels medicaments que preneu.
  • Si sou al.lèrgic a un medicament, digueu-ho sempre , encara que ja ho tinguem apuntat a la vostra història.
  • Si algun metge us recepta un medicament de marca, mireu la seva composició. Cal fer-ho per si porta algun medicament que ja preneu.
  • Si algun altre metge, fora de Súria, us canvia algun medicament o us n’afegeix algun altre, digueu-ho també.
  • Els medicaments de venda lliure o molt coneguts TAMBÉ són medicaments. Si en preneu algun pel vostre compte, cal que sapigueu si pot ser contradictori amb algun altre. Un exemple, l’ibuprofèn, ben conegut interfereix amb l’aspirina, medicament que algunes persones prenen en dosis baixes en algunes malalties per “aclarir” la sang.
  • Les herbes o altres productes similars també poden afectar l’efecte dels medicaments. Per tant, també heu de considerar-ho i conèixer les seves interferències. Un exemple, l’hipèric (herba de Sant Joan) que fan servir algunes persones interfereix, entre altres amb els efectes de l’anticoagulant (Sintrom® i altres).
  • També tingueu en compte els efectes d’alguns aliments i begudes sobre alguns medicaments com ja vam comentar anteriorment en una entrada:  https://miquelreguant.wordpress.com/2012/03/18/medicaments-i-aliments/
  • Alerta! Fixeu-vos en el nom del medicament i no en la forma o color de la pastilla, els fabricants poden donar-hi el color i la forma que vulguin al mateix medicament, un problema afegit per a les persones grans o  que no saben llegir, que sovint s’orienten per la forma i color.

I si teniu dubtes, consulteu-nos!

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s