Les drogues: una exposició per a reflexionar

Des del dia 11 fins al dia 21 de gener al Casal de Joves de Súria hi ha una exposició sobre les drogues

Una exposició adreçada a pares, adolescents i joves.

Com diuen en la seva presentació:

Aquesta exposició proporciona informació sobre les drogues, adaptada als nous patrons de consum, i treballa els factors de protecció, amb missatges adreçats a tres col·lectius: els  adolescents de 12 a 15 anys, els joves a partir dels 16 anys, i els pares i les mares.

L’exposició s’estructura en tres nivells:

Informació general per a tots els públics sobre el tabac, l’alcohol i el cànnabis i sobre com afecten les drogues sobre el cervell.

Informació específica per a cada tipus de públic (adolescents, joves, pares i mares) oferta en àmbits separats definits per plafons identificats amb un color per cada grup de població; jocs interactius a través d’unes tauletes  que es distribueixen entre els visitants i que contenen tot el material de l’exposició.

Si no podeu anar-hi podeu trobar la informació a : http://controles.diba.cat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Massa sovint hi ha tòpics sobre les drogues, com un element marginal, oblidant que convivim amb drogues legals, com l’alcohol i el tabac i també les altres i hi són, encara que no ho vulguem veure.

Fa temps ja vam reproduir una entrada d’un altre bloc sobre l’alcohol. https://miquelreguant.wordpress.com/2013/03/20/541/

Hem d’aprendre i conèixer què fan les drogues, quins problemes poden produir, totes, legals i il.legals, i saber com reduir les persones joves que hi comencin a tenir  problemes. Però cal tenir la informació i les eines, especialment, els que tenen fills, però el treball amb ells no és quan ja hi ha maldecaps, sinó des de petits, reforçant-los l’autoestima, ensenyant-los a tolerar les frustracions, acompanyar-los, i moltes altres coses que els facin més forts en el moment de les decisions difícils i quan tinguin pressions per no ser diferent dels altres.

Però, sobretot, hem de saber que els nens, des de ben petits, aprenen del que veuen. Si volem que aprenguin bones maneres de viure, sense drogues i altres aspectes que poden ser negatius nosaltres hem de ser els primers a fer-ho.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s